Kategori : Katiplik - Etiketler :açıköğretim adalet bölümü, açıköğretim fakültesi, adalet bakanlığı, adalet bölümü sınavsız geçiş, adalet meslek yüksek okulu açıköğretim aöf, adalet meslek yüksek okulu için gerekli şartlar, aöf adalet dersleri, aöf adalet meslek yüksek okulu dersleri, aöf adalet sınavsız geçiş, dgs, icra müdürü, ösym, Sözleşmeli Zabıt Katibi, yazı işleri müdürü, ygs, Zabıt Katibi - Tarih : 02 Nisan 2011
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde bulunan bölümlerden birisi de Adalet bölümüdür. Bölüm 2 yıllık bir bölüm olmakla zabıt katibi olan veya olmayı düşünen arkadaşların bence mutlaka okuması gereken bir bölümdür. Göreceğiniz derslerin büyük çoğunluğu adliyelerde karşılaşacağınız işlemlere yönelik derslerdir. İleride yazı işleri müdürü ya da icra müdürü olmayı düşünen arkadaşlar bu bölümden mezun olarak bu sınavlara başvurabilmektedirler.
Ayrıca herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile 2 veya 4 yıllık örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler, açıköğretim sistemi ile yürütülmekte olan kontenjan sınırlaması olmayan ve okudukları veya mezun oldukları programlardan farklı olmak kaydıyla açıköğretim sistemiyle öğretim yapan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapabilirler. Yani bu şu demek oluyor; örneğin 4 yıllık bir bölümden mezun oldunuz. Bu durumda ikinci üniversite olarak üniversite sınavına yeniden girmeden açıköğretim adalet bölümüne kayıt yaptırabilirsiniz. Diğer bir yol da örgün olarak 2 veya 4 yıllık bir bölümde okuyorsanız yine aynı şekilde ikinci üniversite olarak üniversite sınavına yeniden girmeden açıköğretim adalet bölümüne kayıt yaptırabilirsiniz. Eğer ki bu şartları taşımıyorsanız sadece YGS sınavına girerek de açıköğretim adalet bölümünü tercih edebilirsiniz. Açıköğretim adalet bölümünde kontenjan sınırlaması olmadığı için YGS’den sadece barajı aşmanız yeterlidir.
Açıköğretimde derslerden başarılı olmanız için ara sınavın %30’u ile yıl sonu veya bütünleme sınav notunun %70’inin toplamının en az 50 olması gerekmekte ve derslere düzenli çalıştığınız takdirde zorlanmadan dersleri verebilmektesiniz. Ayrıca açıköğretim adalet bölümünden mezun olduktan sonra dikey geçiş sınavına girerek hukuk bölümüne geçebilirsiniz.
Birkaç yıl öncesinde Adalet Bakanlığı ve ÖSYM arasında yapılan anlaşma ile adliye çalışanları sınavsız olarak açıköğretim adalet bölümüne kayıt yaptırabiliyorlardı ancak şu anda öyle bir imkan bulunmamaktadır. Umarız tekrardan bu uygulama devam eder ve bu faydalı bölümden bütün adalet çalışanları istifade eder.
Daha detaylı bilgi için şu adresleri ziyaret edebilirsiniz:
http://www.anadolu.edu.tr/akademik/fak_aof/adaletprogrami/index.htm
http://www.anadolu.edu.tr/aos/sss/sss.aspx
Açıköğretim Adalet bölümünde göreceğiniz dersler de şunlardır:
1. Sınıf Dersleri:
Temel Bilgi Teknolojileri
Anayasa Hukuku
Hukuka Giriş
Halkla İlişkiler ve İletişim
Medeni Usul Hukuku
Yargı Örgütü ve Tebligat Hukuku
Kalem Mevzuatı
Almanca/Fransızca/İngilizce
2. Sınıf Dersleri:
Türk Dili
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
İnsan Hakları ve Kamu Özgürlükleri
Ceza Muhakemesi Hukuku
İnfaz Hukuku
İcra İflas Hukuku
Memur Hukuku




ben senin durumundakilerin sınava girmesine gerek yok diye biliyorum nalan. ortalaman 2 nin üstünde olduğun için dd ve cd ler direk geçiyo sanırım.
murat yayınlarının 2. döneme yönelik çıkmış soruları kitabı var mı arkadaşlar?
genelde son 15 gün içinde piyasaya sürülüyo kitap bildigim kadarıyla çünkü 1.sınavda ben öyle bulmustm
FECRİ; slm arkadaşlar, lütfen yardım; açık öğretim lisesi mezunuyum, 2 yıllık adalet bölümü okumak mı iyi yoksa işletme okumak mı? kısacası hangisinin memur olması daha kolay?
fecri benm bildiğim kadaryla işletme daha kolay memur olur herhangi bi yerde. ama sen adliyelerde çalışmak istersen ya da ne biliyim icra müdr yardımcılığı faln istersen adalet.
arkadaslar bana yardım edin lütfen.ben bu bölümü istiyorum.gerçekten sadece barajı geçmek yeterlimi herkesi aliyorlarmi bu bölüme puana bakmaksizin sınırsız olarak …nolur acil yardım:((
Evet yeterli. Sınır yok
çocuk gelişimi mezunlarıda ygs ile terch ettiklerinde yerleşme şansları var mı?
Arkadaşlar ben işletme mezunu olacağım bu sene bende adalet okumayı düşünüyorum ben yabancı dilden muaf olurmuyum?
Bir de bu bölümü bitirdikten sonra hangi üniversitelerde hukuka geçiş yapabiliyoruz?
ortalama 50 deilmi geciş için bide aöf icin dersaneye gitsem o bölumu 2 yılda bitermi cvplarsanız sevinirim
arkadaslasr adalet bolumunden adalet bakanlıgının atama yapmak ıcın yaptıgı bır sınav varmıs yeterlı bılgı edınemedım bılgısı olan arkadaslar yardımcı olurmusunz
Merhabalar ben meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü öğrencisiyim eğer üniversiteyi kazanamazsam adalet düşünüyorum. Direk tercih yapmadan aöf den kayıt mi yaptırmam gerekiyor yoksa tercih mi yapmam gerekiyor? 2 yıllığı bitirdikten sonrada hukuk için gireceğim dikey geçiş sınavından kaç puan alman gerekiyor. Bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler..
hatice bende adalet okuyorum ama sana tavsiyem okul öncesi öğretmenliği oku açık öğretimde var barajı geçersen alınırsın biz düz lise mezunu olduğumuz için olmuyo yazdım ama gelmedi iş potansiyeli yüksek özellikle doğuda iş imkanı yüksek ağrıdaydım rehabilitasyon merkezşerinde çok rahat iyi maaşla çalışa bilirsin atanamasan bile bence öncelikle onu değerlendirmelisin
sınav kaç hazirandaydı arkadaşlar
Merhaba arkadaşlar.. ygs sınavına bu sene girdim ygs puan türünden (1,2,3,4,5,6)hangisi ile alıyo bu bölüm ve aldığın ygs puanına okul puanı ekleniyor mu ??
arkadaşlar ortada açık öğretim adalet kalktı diye söylentiler var bu konuda bilgisi olan var mı?
hayır kalkmadı
bn bu yıll ygsyee girdımm..adaletii okumakk istiorumm işş bulmaa imkanıı nedr..acıklarsanızz sewinirim.
şu an kamu yntmi okuyrm ama aynı zamanda adalet te okumak istiyorum .merak ettgm bşy var şuanda grdgmz derslerden adalettede var acaba adaletteki derslerden muaf olma şansımız var mı ?
bu bölümde staj görme varmı açıköğretimde
Arkadaşlar aöf de veterinerlik bölümü kalktımı?? bide bu bölümü bitirince veteriner olma şansım varmı??
mrb. arkadaşlar bir sorum olucak. açıkögretimde adelet bölümü okurken ortalaman yüksek oldugu taktirde kaldıgın derslerden muaf olarak geçebiliyormusun ?
Slm arkadaslar.benim bu yil 4 yillik uni. Bitiyor ins sinif ogrt. Mezun oluyrm. 2. Uni olarak adalet okumak istiyorum.sanirim sinava grmeden acikogretimden baslayabiliyrmusum? Bilglernzi paylasirsaniz sevinirim. Tesekkrler.
‘
sınava girmen lazım sümeyra ygs puanın lazım çünkü
Ben liseyi bu sene bitirdim ve ilk sınavdan barajı geçtim. açıköretim adelet okumak istiyorum ama kayıtların ne zaman oldugunu bılmıyorum bi bilginiz var mı ?
merhaba arkadaşlar ben adalet 2 . sınıfa geçtim . bu seneki kpss den orta öğretime mi yoksa önlisans sinavına mı girmem gerekiyor çünkü seneye mezun olacağım ve kpss de 2 yıl geçerli olduğu için önlisansı mi yoksa lise den mi girmeliyim ??? herkes farkli bir şey söylüyor . yardım ederseniz sevinirim;)) vee birde seçim bana ait ise sizce hangisinden girmeliyim , şimdiden teşekürler…..
)
arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun. ben lise son sınıf ögrencisiyim ve bu sene sınava girdim ancak bu sene bir yere giremeyecek gibiyim. o yüzden açıktan adalet okumak istiyorum. puanı nedir ?? bire adalet 2 yıllık bölümü bitirdikten sonra bi meslek sahibi olabilirmiyim yoksa açıktan 4 yıllık işletme faln mı okusam daha mantıklı olur hangisinde daha çabuk iş imkanı vardır ?? 2 yıllık adalet mi yoksa 4 yıllık farklı bir bölümmü ? yardımcı olursanız çok mutlu olurum arkadaşlarımm…
ben adalet 1. sınıv öğrencisiyim ortalamam 2.29 ingilzcem ff kalmısım bu dersi nasıl verebilirim.
ben snf ogrt okuyoruk ing ve inkilap derslerini grdum aof de adalet bolumnde bu derslerden muaf olabilirmiyim
Merhaba arkadaşlar ben uludag üni iktisat 2.snf öğrencisiyim ama açıköğretimden adalet bölümünü okumak ıstıorm anladıgım kadarıyla sınava gırmeme gerek yok değil mi direk başvuru yapabilcekmiyim?
merve tekrardan sınava girmene gerek yok ikinci üniversite olarak kayıt yapabiliyorsun.ayıca bende kayıt yaptıracağım.
arkdaşlar benim ygs puanım 161 aöf adalet yazsam ilk tercihe gelirmi sizce?
ben 4 yıllık fakültede öğrenciyim geçen seneki puanımla açıköğretimden ade3let okuyabilirmiyim? bilgisi olan arkadaşlara teşekkür ederim
Merve 2 yıllık örgün olan ve 4 yıllık okuyan sınava girmeden direk geçiş yapabiliyor diye biliyorum.
herkese merhabalar ben 2 yıllık adalet okumak ıstıyorm dgs sınavıyla hukuka yerlesecem ama ya pekı ılk yılda sınavı gecemezsem bidaha sınava gırme sansm varmı acaba ? bana yardmcı olrsanz sevınırm:)
mrb arkadaşlar bende ilk tercihine adalet yazdım gelirmi acaba puan 165 başka hangi bölüm önerirsiniz teşekkürler.
arkadaşlar merhaba bn 3.sınıf örgün eğitim alıyorum zaten ama geçen yıl lisans öğrencileri sınava girmeden açık öğretimden bir bölüm okuyabiliyordu ama bu sene kalktı diye söylentiler duydum doğruluğu varmı? ayrıca adalete kontenjan gelmiş diye duydum kontenjanı ne kadar olur, bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.
mrb. ben üniversite 4. sınıftayım sınava girmeden açıköğretimden adalet okuyabiliyomuyum? eğer böyle bir imkan varsa basvurular ne zaman oluyo bi bilginiz var mı acaba ?
Tüm Üniversite Öğrencilerine ve Mezunlarına Sınavsız İkinci Üniversite Olanağı
Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile iki veya dört yıllık örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler, Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin bölüm ve programlarının herhangi birine okudukları veya mezun oldukları programlardan/bölümlerden farklı olmak kaydıyla İkinci Üniversite kapsamında başvuru yapabilirler.
Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamaz. Açıköğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetinden yararlanırlar.
Yukarıdaki koşullarda açıköğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün öğretimden açıköğretime veya açıköğretim den örgün öğretime ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramaz.
Örgün öğretimin herhangi bir programına yerleştirilmiş olan adaylar, yukarıdaki koşullara uymak suretiyle, aynı öğretim yılında kendi alanları dışındaki bir açıköğretim programına kayıt yaptırabilirler.
ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerde okuyan öğrenciler de yukarıdaki olanaklardan aynen yararlanırlar.
Üniversitelerin yaptığı yabancı uyruklu öğrenci seçme sınavı ile Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler de başvuruda bulunabilirler.
Uyruğundan biri T.C. olup yurt dışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından denklik belgesi alanlar da başvurabilirler.
Yurt dışında bir yükseköğretim kurumunda hâlen kayıtlı olan öğrenciler ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptıramazlar.
Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar yukarıdaki koşullarda İkinci Üniversite için başvurup kayıt yaptırabilirler.
Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olamayan (kaydı silinen), herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayan ve halen açıköğretim programlarında okumakta olanlar yukarıdaki olanaklardan yararlanamazlar.
Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
Yukarıdaki koşullara uyan lisans veya ön lisans mezunu veya kayıtlı öğrenciler İkinci Üniversite kayıt türünden yararlanabilirler. Adayların kayıtları “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı yapılmaktadır.
İkinci Üniversite kapsamında Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin birinci sınıfına kayıt yaptırılabilecek önlisans programları/lisans bölümleri
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ (ÖNLİSANS)
ADALET
BANKACILIK VE SİGORTACILIK
BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI
ÇAĞRI MERKEZİ HİZMETLERİ
DIŞ TİCARET
ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM, İLETİM VE DAĞITIMI*
EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ
EV İDARESİ
FOTOĞRAFÇILIK VE KAMERAMANLIK
HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM
İLAHİYAT
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
İŞLETME YÖNETİMİ
KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM
LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK*
LOJİSTİK
MARKA İLETİŞİMİ
MEDYA VE İLETİŞİM
MENKUL KIYMETLER VE SERMAYE PİYASASI
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI
ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA***
PERAKENDE SATIŞ VE MAĞAZA YÖNETİMİ
RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI
SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ
SOSYAL BİLİMLER
SOSYAL HİZMETLER*
SPOR YÖNETİMİ
TARIM
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ*
TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ*
YEREL YÖNETİMLER
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ (LİSANS)
FELSEFE
SOSYOLOJİ
TARİH
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI
İŞLETME FAKÜLTESİ (LİSANS)
İŞLETME
KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ **
İKTİSAT FAKÜLTESİ (LİSANS)
ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ
İKTİSAT
KAMU YÖNETİMİ
MALİYE
ULUSLARARASI İLİŞKİLER
* Bu programa alınacak öğrenciler staj, klavye sınavı ve uygulama derslerini almak zorundadırlar.
** Bu programa alınacak öğrenciler isteğe bağlı staj yapacaklardır.
*** Özel Güvenlik ve Koruma Ön Lisans Programına kayıt yaptıracak adaylar tam teşekküllü resmi bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.75m’den, bayan adayların 1.65m’den kısa olmadığını belgeleyen yeni tarihli heyet raporu ile sabıka kayıtlarının olmadığını gösteren belgelerini kayıt için AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.
İkinci Üniversite ile ilgili her türlü bilgiyi http://www.anadolu.edu.tr adresinde “Açıköğretim” bölümünden takip edebilirsiniz.
2012-2013 öğretim yılı dönemlik-kredili sistemde eğitim-öğretim yapan fakültelere İkinci Üniversite kapsamında planlanan internet başvuru ve kayıt tarihleri aşağıda verilmiştir.
İNTERNET BAŞVURU TARİHİ: 01.10.2012-19.10.2012
AÖF BÜROSUNDAN KAYIT TARİHİ 01.10.2012-16.10.2012
AÖF BÜROSUNDAN MAZERETLİ KAYIT 17.10.2012- 19.10.2012
Adaylar, http://kayit.anadolu.edu.tr adresinde “İkinci Üniversite” linkini tıklayarak internet başvurularını yapabilirler. (Site internet başvuru tarihleri içerisinde aktif hale getirilecektir.)
İnternet sitesinden başvuru yapmak, yazıcıdan döküm almak ve bankaya gerekli ücreti yatırmak kayıt için yeterli değildir. Kayıt kılavuzunda açıklanan tüm kayıt belgelerini, kayıt süresi içerisinde mutlaka AÖF bürosuna teslim etmeniz, Öğrenci Bilgi Formunu onaylatarak geri almanız gerekmektedir. Aksi takdirde kaydınız yapılmaz.
İLGİLİ OLAN BİLGİLİ OLUR…
mrb cemre evet önlisans veya lisans düzeyinde eğitim gören kişiler bu bölüme sınavsız başvurma hakkına sahiptirler.sevgiler
slm.ben polis meslek yuksekokulu mezuunuyum aöf adalete sinavsiz girebiliyor muyum ? simdiden cevabiniz icin tesekkurler.
mesut,giremezsin sınavsız, çünkü öncelikle 2 yıllık meslek okulu mezunu sınavsız adalete giremez. sınavsız adalete girme hakları olanlar dahi, ancak kontenjan boş kalmışsa, adalete girebilir,ki bu sene kontenjan full doldu.bilgine.
Bolumu yeni kazandim hic bir yerde cevabını bulamadım açıköğretim de ders göremiyor muyuz?
Konteyjan sayısı hakında bilgisi olan varsa bilgilendirebilirmi ikinci tercihlerde bu bilgiye ihtiyacım olacak şimdiden teşekkür ederim acil cevap lütfen..
süşran açık adalette kontenjan yok en sona yaz mutlaka gelir yani merak etme
açık adalette ingilizce-almanca-fransızca yazıyo biz bunların hepsinimi geçemk zorundayız yoksa istedigimiz birini geçmek yeterli mi cwp ataesanız sevinirim arkadaşlar???
açıköğretim adalet kontenjan var, lütfen yanlış bilgilendirmeyelim, ben bu sene 350 puanla açıköğretim adalet girdim.VE BU SENE ÖSYM AÇIKLADI: AÇIKÖĞRETİM ADALET 25000 KONTENJAN VAR VE BU SENE MİNİMUJM 224 PUANLA ÖĞRENCİ ALDI AÇIKÖĞRETİM ADALET (ANADOLU ÜNİVERSİTESİ) VE KONTENJAN FULL FOLDU.
Eyüp neden yanlış bilgi veriyorsun, mutlaka adalet yaz mutlaka gelir,demişsin.ösym listeleri incele.ve bu sene 220 puan alan bile açıktan kaldı…yani 140 veya 180 barajını geçmek anadolu açık adalete girmek için YETMEZ.
şükran, merjaba, eyüp sana yanlış bilgi vermiş, anadolu açıköğretimde SADECE ADALETTE KONTENJAN VAR.VE BU KONTENJAN 25000 OLARAK BELİRLENDİ..KONTENJAN DA FULL DOLU,BİLGİNE. Ben kontenjan olduğunu bildiğim için, hatta açıkta kalırmıyım,diye bile düşündüm oysa puanım da 350 puan.Rağbet çok fazla adalete.Hatta Erzurum Atatürk açık adalette de kontenjan 25000 ve neyse ki çok şükür anadolu adalete 350 puanla yerleştim. 220 puan alanlar bile açıkta kaldı.Puanın 224 bile değilse, Ek yerleştirmede de pek şansın olmaz.Çünkü kayıt yaptırmayanlardan dolayı boş kontenjan oluşsa bile, gene 224 puandan itibaren öğrenci alırlar.Yani, hem adalette kontenjan VAR, hem de Puanın da önemli yani,
ANADOLU AÇIKÖĞRETİM ADALET KONTENJAN VAR MI?VE KAŞ PUAN GEREKİYOR?SORULARI SORAN ARKADAŞLAR!
ANADOLU AÇIKÖĞRETİM ADALETTE EVET!
KONTENJAN VAR KONTENJAN :25000
NOT:kONTENJAN 2012 FULL DOLU
2012 ADALET TABAN PUAN: 224
BUNLAR ÖSYM RESMİ BİLGİLERDİR(TABLO 3A)
BİLGİNİZE:
Yani, adalette kontenjan da var, ve dahası belirli bir puan da gerekiyor,adalete yerleşmek için. naıl olsa 140 geçtiğinizi ve adalete yerleşeceğinizi düşünüyorsanız diyorsanız çok yanılırsınız,çümkü değil 140, 180 barajı bile yetmez,onun çok üzerinde puan almanız gerekir..224 minimum puanla aldı bus ene ,yani TABAN PUAN 224.
Ve:seneye daha da yükselecek bu puanlar, çünkü hukuk olsun adalet olsun,örgün olsun açık olsun,sürekli yükseliyor.Bu sene doktorlarda da modaymış,ikinci üni.olarak adalet okumak ve anlayacğınız onlar da adalete saldırdı,tabi öncekikle herkes anadolu adalet tercih etti.yok eğer atatürk adalet de olablir diyorsanız,o başka, orası daha yeni bir kurum ve sanıyorum 160 puanla bile girdiler,hatta orada dakontenjan var ve erzurumda kontenjan dolmadı,ama anadolu adalet full dolu ve 224 taban puanla aldı anadolu adalet..duyduğum kadarıyla 400 puanla bile giren var anadolu açık adalete.ben 350 puanla girdim.200 puandan az puanı olanların zaten hiç lansı yok.
tesekkur ederim verdiginiz bilgiler için .seneye mi kaldım o zamann:((
teşekkür ederim verdiginiz bilgiler için sayın hukuk cu, ya bu doktorların ne işi var açık ögretim adalet zaten mesleginiz var kontenjanlı bölüm birde önümüzü kapatıyorlar bir mesleginiz zaten var gidin mesleginizi yapın
(((
şükran,puanın kaç bilmiyorum,ama eğer puanın düşükse seneye puanlarını yükseltmeye çalışmak çok iyi oalcaktır,üzülme,herşeyde bir hayır vardır,gerçekten bu doktorların ne işi var adalette, oturusnlar doktrluk yapsınlar, hepsi de canavar gibi ve full sayısalcı, tabi bir çok adalet okumak isteyen kişinin önünü kestiler..üzücü bir olay,çünkü onların ihtiyacı yok ki okumaya hele de adalet okumaya,ama bir çok genç var ki, yeni giriyor üniversitey ve bir meslek edinip geçimini sağlamak istiyor,oysa o doktorlar zaten geçimini sağlıyor! burada ne oluyor?herkes eşit şartlarda sınava girmiş gibi gözükse de(ÖSYS!),aslında bu şekilde dolaylı bir haksızlık olmuş oluyor,adalette kontenjan da olunca, tabi dolduğu gibi puanlar da iyice tavan yapar.yaptı da nitekim..Arz talep dengesi-bence seneye daha da artacak puanlar,farklı bir uygulama getirmezlerse veya kontenajnı arttırmazlarsa, anadolu adaletintaban puan 300 olsa bile şaşırmayın.burası türkiye.
üç yabancı dil var, bunlardan istediğinizi seçebiliyorsanız,bildiğim kadarıyla, yani her 3 dersi de vermek zorunda değilsiniz, olsa olsa, herkese ingilizce dayatırlar belki
üç yabancı dil var, bunlardan istediğinizi seçebiliyorsanız,bildiğim kadarıyla, yani her 3 dersi de vermek zorunda değilsiniz, olsa olsa, herkese ingilizce dayatırlar belki .eğer ingilizceyi dayatmazlarsa, fransızca veya almanca da seçebilirsiniz.
2 yıllık meslek okulu mezunular giremezelr sınavsız, sınavsız girebilmek için 4 yıllık mezun olmak gerekir.çünkü öncelikle 2 yıllık meslek okulu mezunu sınavsız adalete giremez. sınavsız adalete girme hakları olanlar dahi, ancak kontenjan boş kalmışsa, adalete girebilir,ki bu sene kontenjan full doldu.bilgine.
meraba
ben de bu sene anadolu unv acokogretıme 243 puanla gırdım
sorum su :
acaba adalet bıtınce kesınlıkle DGS ıle hukuka gecıs var mı
varsa da 3. sınıftan baslayabılıyormuyuz
her kafadan bır ses cıkıyor ..kesın bır bılgı verrsenız cok memnun
olacagm
yaralı bır sıte olmus emegınızde saglık
saygılar ….
öncelikle,sana da hayırlı olsun, ben de 350 küsür puanla adalete yerleştim.dgs konusunu da oldukça iyi araştırdımm ve ilgili (bazı)üniversitelerin web sitelerine de baktım. öncelikle evet: adaletten mezun olduğunda veya 2.snıfta iken, dgs sınavına başvırma hakkımız ve hukuka geçiş yapma hakkımız var ve mümkün.ancak dgs sınavı oldukça zor bir sınav (tğrkçe matematik ağırlıklı yüksek sayıda net yapmak gerekiyormuş.= Hukuk fakültelerinin kontenjanları da çok düşük olduğu için tabi oldukça zor bir süreç,aöa çalışarak her şey mümkün..Fakat sorunun asıl cevanı: HUKUKA DİKEY GEÇİŞ YAPTIĞIMIZDA, 1.SINIFTAN BAŞLATILIYORUZ.SADECE BAZI (ADALETTE GÖRDÜĞÜMÜZ DERSTEN MUAF OLUYORUZ.ONUN DIŞINDA,1.SINIFTAN BAŞLIYORUZ,YANİ TOPLAMDA 6 SENE HUKUK OKUMUŞ OLACAĞIZ (HİÇ SENE KAYBI OLMADAN).BU ARAŞTIRMAYO İSTANBUL ÜNİVERSİTE, MARMARA ÜNİVERSİTESİ VS. GİBİ BİRKAÇ DEVLET ÜNİVERSİTESİ BAZINDA ARAŞTIRDIM VE HEPSİ DE BİRİNCİ SINFTAN BAŞLATIYORMUŞ,ADALET M.O!DAN GELEN ÖĞRENCİYİ.
SANA TAVSİYEM, BİR DE VAKIF ÜNİVERSİTELEEİNİ VE ÖZEL ÜNİVERSTELERİ ARAŞTIRMAKTIR. Belki özel veya vakıf üniversitelerinin hukuk fakültelerinde durum farklı olabilir mi? En iyisi ilgili üniversiteden araştırmak,ama benim bahsettiğim belli başlı ve en yerleşik hukuk fakülteleri kesin olarak birinci sınıftan başlatıyor maalesef..
benim bildiğm 3.sınıftan başlıyorsun sadece açıktan görmediğm dersleri alt sınıflardan alıyorsun inek gibi çalışırsan diğer öğrencilerle aynı seviyede bitirmek mümkün
İNŞALLAH DEDİĞİN GİBİDİR, KEŞKE ÖYLE OLSA DA, 3.DINIFTAN BAŞLASAK, BEN ÜNİVERSİTELER GÖRE UYGULAMA DEĞİŞEBİLİR DEMİŞTİM, BEN MARMARA ÜNİVERSİTESİ VE İSTANBUL HUKUK SORDUĞUMDA BU ŞEKİLDE CEVAP ALDIM ÇÜNKÜ..birinci sınftan başlanıyr,dediler.
masallah tıp okuyacaz sankı 6 yıl ne demek
ygs ye grp hukuk yazsak heralde daha ıı olacak
saygılar…
sayın hukukçu verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.benimde birkaç sorum var.acaba açıköğretim de de harçlar kalktı mı?bu adaleti okuyunca kpssden iş bulabilir miyiz?benim hukuk okumaya gücüm yetmezse mezun olunca açıkta kalır mıyım?birde herkese hayırlı olsun bende 227 ile yerleştim.biraz tereddütteydim okumakta ama yorumları görünce kesin okumalıyım dedim.herkese tşkkrler.
puanım 297 idi yanlış yazmışım
kader,rica ederim, evet, açıköğretimde de harçlar kalktı, yani hem örgün okuyan hem açıköğretim okuyanlar harç ödemeyecek,harç yani aöf’de katkı payı olarak geçen meblağdır. tabi tamamen bedava değil üniversite okumak,sadece giderlerimiz azalacak, yine öğretim gideri ödeyeceğiz, çünkü kaldırılan sadece katkı payı(yani harç).sözün özü, her dönem 45-50 lira civarı eksik ödeyeceğiz. her dönem yaklaşık 300 lira değil de, örneğin 240 lira vivarı ödeyeceğiz aöf’de. benim anladığım bu şekilde.
)) tek avantaj örgün ve 4 yıllık hukuk fakültesi mezunu olarak önümüzün daha açık olacağı vs. tabi tüm bunlara değer mi?bence 2 yıllık adalet mezunu olarak da bir çok imkân var,çok bilgi sahib değilim, fakat evet, kpss’ye girilebiliyor,bu kesin (kpss’nin önlisans mezunları için olan kpss sınavı vs.)çünkü kpss de çeşit çeşit, lise mezunu,önlisans mezunu,lisans mezunu, hukuk,yargı vs.vs.kpss konusunu iyi bilen birilerine danışmalı(dershane vs.) ama kesinlikle bir çok yerde iş bulabilirsiniz adalet mezunu olarak,adliyelerde, zabıt katibi,kalemlerde vs.vs.özel sektörde hukuk bürolarında vs.gibi bir çok yerde iş bulabilirsiniz,artı icra müdürlüğü sınavlarına girebilirsiniz,bildiğim kadarıyla bu sınav Ankara’da yapılıyor,kısaca hukuku seviyorsanız, bu progarmın kıymetini bilin bence.Ben şahsen oldukça yüksek puanla anadolu adalete girdiğim halde,açıkçası dgs için pek şans yok gibime geliyor, tabi azimli çalışmakla herşey mümkün,ama biraz da realist bakmak lazım olaya..Ve 6 yıl kısa bir süreç değil, tek avantaj bazı derslerden muaf olacağız,bir bunun için de pek değmez gibime geliyor.bunun yerine yatay geçiş ve sonrasında da özellikle de farklı lisans programlarına dikey geçiş düşünüyorum,böylece çift üniversite diploma sahibi olacağım. 6 yık hukuk için ömür tüketmektense çift üni.diploma ile çok yönlü olmak bana daha mantıklı gibime geliyor..evet,bu doktorların da bu arad ne işi var adalette,gerçekten inanılır gibi değil, otursunlar doktorluk yapsınlar, hepsi canavar gibi ve full sayısalcı,tabi bir çok adalet okumak isteyenlerin de önünü kapattılar maalesef…
evet, hukuka dgs ile geçiş bayağı zor, hukuka geçiş yapılsa bile, birinci sınıftan öğrenime başlatılacağımızdan, resmen 6 yıl okumuş olacağız toplamda,sanki tıp okumuş gibi
mrb
anadolu aöf adalet in kayıt tarıhlerı ne zamn bır de harclar kalkmıs ne kadr odeyecez ogrenebılır mıyım
saygılar ….
deniz,aöf adalet kayıt tarihleri 10 eylül başlıyor ve 28 eylül son buluyor, fakat 25 eylüle kadar kayıt yaptırın,çünkü sonraki günlerde sadece mazeretli kayıt yaptıracaklar kabul edilecekmiş.yani 10 eylül 25 eylül arası yeni kayıt,son günlere kalmamaya gayret edin bence, yoğun olabilir.
ne kadar ödenecek,ben de henüz tam bilmiyorum ama geçen sene 290 lira her dönem ödenmiş diye duydum,harçlar kalktığına göre, 45-50 lira eksik ödeyeceğiz, 240 lira tahmini olabilri her dönem için, tabi zam vs. yoksa,resmi bilgileri andolu web sitesinden takip etmeye çalışmalı bence,dün henüz buna dair bir bilgi bulamadım gerçi web’de.
İLGİLİ OLAN BİLGİLİ OLUR…
iyi geceler bişey sormak istiyorum açık öğretim adalet bölümün de hiç ders görmicez mi ? cevaplarnz içn şimdiden teşekkrler .d
munise, adalette bazı üniversitelerde isteğe bağlı olarak derse girebiliyoruz,bildiğim kadarıyla.üniversite kimliğimiz ile o derse girip örgün öğrencilerle beraber ders görebiliyoruz. hangi bölümlerin hangi derslerine hangi gün ve saatlerde ve hangi üniversitelerde olduğu,liste halinde açıklanıyor her sene. üniversite web sayfasına bakmak veya aöf büroya telefon etmek gerekir. bu seneki ders takvimi henüz açıklanmadı..sanırım kayıtlarla beraber açıklarlar..
munise,bazı ünibersiteler dediğim,türkiyede bazı bellibaşlı üniversitelerde ( istanbul,adana,eskişehir,ankara vs. gibi)derse girilebiliyor,bunlardan hangsii sana uygunsa,üniversite kimliğinle derse girebilirsin
ben okul öncesi öğretmenlği 2. sınıf öğrencisiym ve bu sene ıkıncı unıversıte kontenjanından acıkogretmden adalet okumak ıstyorum fakat ygs ya da lys sınavlarna bu sene ıcınde gırmıs olmam gerekıyor muydu ya da herhangi bi şartı var mı harç yatırmak dısında ?
arkadaşlar bu bölümü bitiripte dikey geçişle hukuk fakültesine geçen bir arkadaş mesaj atabilir mi soracaklrım varda
mrb
ben bu sınavsız ıkıncı unıversıte olayın anlayamadım
bununla ılgılı bır kac sorum olacak
ben 2001 ızmıt kocaelı unv kocaelı meslek yuksekokulu ınsaat mezunyum
bu sene de anadolu unv aöf den kamu yonetımı mezunu oldum
ayrıca bu yıl ygs ıle de anadolu aöf adalete yerlestım
sımdı bu durumda sınavsız ıkıncı unuversıte bende nasıl olacak
hanı ıkı yıllık ve dort yıllık bıtırdım dıye sınavsız ıkıncı unv hakkım oluyor mu
tesekkurler…
ay ne entersann, ben de 2005 yılı istanbul hukuk fakültesi adalet myo mezunuyum.hukuk fakültesine geçiş yapmaktan vazgeçtim çünkü birinci sınftan başlatılıyormuşuz.bu yüzden 2007 de anadolu üniversitesi 2 yıllık bankacılık ve sigortacılık okudum, 2009 de bitirdim,oradan da direkt kamu yönetimine geçtim onu da bitirdim,yani hem 2 yıllık örgün hem 2 yıllık aöf hem de 4 yıllık lisans diploması sahibiyim yani şu anda 3 üniversite diplomam var. bu sene de ygs lys girdim hukuk fakültesi kıl payı tutturamadım, 3. tercihim olan uluslararası ilişkiler geldi, yani bu benim okuduğum dördüncü üniversite olacak ama şimdi sınavsız üniversite istiyorum,başka bir bölüme yerleşcem,ama nasıl olacak bu? 3 üniversite mezunu olarak dördüncü üniversite sorun olur mu
nurten hanım sızınle aynı kaderı paylasıyormusuz gıbı degl mı benım msn
efulim_45@hotmail.com
arkadaşlar deniz ve nurten, siz kafayı mı yediniz, napıcaksınız ki 3-4 üniversite diploamsını, ne istediğinzi bilmiyorsunuz anlaşılan, hangi mesleği istiyorsun ya da ne yapacaksınz, ne diye yaptınız bunu? hava atmak mı diploma koleksiyonu mu?size diyecek bişi bulamıyorum, amacınız ne? onu oku bunu oku,ezberle geç nezun ol, o üniversite senin bu üni.benim, ee sonra???bence amacınız hava atmak ya da diploma koleksiyonu
ve bence mezun olduğunuz her okulun bilgilerini de unuttunuz? ee ne anladık biz bundan, k^ğıt üzerinde mezun olmusun olmamışın neye yarar,o daldan bu dala konan, hiçbirini de öğrenemez,akıl var mantık var, hem inşaatçı olacakısn hem kamu yönetiim hem şu hem bu.saçmalıktan başka bişi deel..hani bir meslekte iyice yükselsen anladık da bu ne böle, herhalde devlete para yatırmak ve hava atmak amacınız,
ben ankara hukuk fakültesinde okuyorum şu an 3.sınıftayım ve amacım avukat ,ardından savcı ya da hakim olmaktır.ve bu meslekte yükselmek.bunu da belirteyim, sadece tek üniversiteden mezun olacağım anlayacağınız, hatta o kadar çok çalışıyorum ki ikinci üniversite aynı anda okumaya cesaret bile edemedim, mesleğimi ihmal ederim diye…
mehmet arkadsım aslında bu bır turkıye gercegı ne hava atmaya ıtıyacımız var ne de baska bır sey .. hangı bolumu okuduysak da yıne de atanamıyoruz ya da ıs bulamıyoruz o yuzden de farklı bolumlerı okuma geregı duyuyoruz …
kısaca nurten ve deniz, sizler çok üniversite ile övüneceğinize tek bir meslekte iyice kendiniiz ispatlayın, bilgi sahibi olun,bu gerçeği kabullenseniz ii olur…
yürekten katılıyorum mehmet sana,doğru söze ne denir?
hasta mısınız nesiniz? deniz ve nurten haklı ve iyi ki de okumuşlar,bence aksi yorum yapanlar kıskanıyorlar,özellikle de mehmet kıskanç bence, çünkü kedi uzanamadığı ciğere pis dermiş,aferin deniz ve nurten,iyi ki de okumuşsunuz, okumaktan zarar gelmez, üni.erlden birisini seçersiniz nasıl olsa meslek olarak,diğer diplomalar da dursun, ne olacak sanki, bence gurur duyun,mehmet ve sevilay yapamadığı bişi için,siz yaptınız diye kıskanmış bence! bu arada ben sadece adalet önlisans öğrencisiyim,üni.diplomam henüz yok,bilginize.
sevılay sabancı arkadasıma
neden o kadr yurekten kutluyorsun anlamıs degılım ,
nedn bu kadr hosuna gıdıyor .nurten ve benım durumum
nedn bu kadr gozunuze battı ..daha once de bahstmstm
bu bır turkıye gercegı .bunu goremeycek kadar kor olmamanız
lazım….
neden türkçe gerçeği olsun ki,?unuttuğun bişe var,deniz kaya,herkes kpss ye kafayı takmış, arz talep dengesi,kpss atanmak zor,NEDEN ÖZEL ÇALIŞMAYI DÜŞÜNMÜYORSUNUZ??HEP DEVLET HEP DEVLET,öyle mi??
herkes devlete kapağı atmak isterse,1000 kişikik kadroya bir milyon kişi başvurursa (misal yani) tabi atanamazsın,evet,türkiye gerçeği ama bu gerçeği yaratan siz ve sizin gibiler..bunu unutmayın.herkes devlet kapısına kendini sağlama atmak istiyor,herkes hücum, bırakın bu ayakları allasen
mrb arkadaşlar meslek lisesi çıkıslı makıne meslek yuksek okul ogrencısıyım ve donem uzattım hem kendı bölumumu hemde adalet bölumunu acık ogretımden okuma sansım varmı devm etme sansım ? smdıden cok tşk ler
devlet ıstıhdamı saglamzssa nedn bolumu okutuyor ..devlet tıceret e dokmus.. bır de ıkıncı unv muhabbetı cıkmıs , devlet elbette önemlidir eger bolumu acmışsa orada sana ış vermek zorundadır ..hep devlet hep devlet elbette olacak .devletten üstün de kımse olamaz .. ıyı o zamn herkes kendı imparatorlugunu kursun devlet ne o zamn devlete ne gerek var ..devlet bır aileye benzetırsek o ailede anne baba devlettir .ailenın cocukları devletin milletidir. anne baba cocuklarına nasıl sahıp cıkıyorsa devlet de aynı sekılde milletıne sahıp cıkacak..yoksa sen kendı mılletıne sahıp cıkmazssan en akıllısını baska ulkeler sahıp cıkar ..neyse medenı hukuk bu konular derın konular ….
artı kendın de demıssın ornek vemıssın 1000 kıslılık kadroya mılyon kısı basvurursa ne olacak o zamn …sorun da burada baslıyor ..neden ????? neden bu kadaroya bu kadar basvuru oluyor ..senın 1000 kısılık kadron varsa neden mılyon kısıyı mezun edıp işsizler ordusu yarattın …bır arastırmaya gore mevcut mezun olan zıraat muh hıc mezun vermese bıle 2050 yılına kadar yetecek kadar zırat muh varms buyrun burdan yakın ..düşün bıraz
naptınız öyle ya, güya mürekkep yalamış kişilersiniz. bebeler gibi kavga ediyorsunuz,saçma sapan bir mevzu için birbirine girmişsiniz.hepinizi kınıyorum,
fidan
ben kımseyle kavga edecek kadar aciz karakterde degılım sadece arkadaşa cevap verdım …
bılgılerınıze ….
kayıtlar ne zaman adalet açıköğretim ?
sınav giriş belgemi notların açılndığı sayfada göremiyorum.. bende mi sorun var anlmadım.) bakıyom bakıyom göremedim:)) yardımmm lütfennn
arkadaşlar ben aöf adalet bölumu okuyorum acaba2.sınıfta staj görücekmıyız bılen varmı…
adalet bölümü birinci sınıf öğrencisiyim kitap yok nasıl yapacam arkadaşlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum
evet, kitap maalesef yok, üniversitenin kitaplarına kaldık anlayacağınız, yardımcı kitap yok çünkü, anadolu üni. telif hakkı vermemiş, yardımcı kitap basımı yasakmış, eski yıllara ait kitapları veya örgün adalet okuyanlardan kitap vs. edinmeye bakın bence,çoğu dersler aynıdır,ama yine de yüzde yüz güvenmeyin konulara,maalesef durum bu, ama soru bankası yasak değilmiş, onlardan da pekiştirirsiniz çalıştığınız konuları,ben böyle yapacağım,çok araştırdım,kitap yok, kayıt olunca anadolu üniversitesi kitap verecek,onlardan çalışacağım.tabi erzurum atatürk adalet okuyanlar daha şanssız çünkü atatürk üniversitesi kitap da vermiyormuş,öğrenciler sanal alemde sanal kitapları okuyorlarmış atatürk üni.web sitesinden!
bir de aklınızda bulunsun, anadolu üniversite web sitesinde e-portal var, orada çoğu bölümün kitapları elektronik ortamda mevcut.ve bir çok e sınav e alıştırma e danışmanlık video gibi bölümler de yakında aktif olacak galiba.şu an geçen adalet kitapları pdf formatında orada mevcut..bu yılın derslerini ve programı da üniversite açıkladı.(hangi okulda hangi dersler olduğu vs.) bu kitaplar aşırı uzun ve çok detaylı olsa da, işinize çok yarayacaktır.hiç yardımcı kitap olmasa bile, üniversitenin kitaplarından çalışılabilir. hiç yoktan iyidir.
bir de,eski yıllara ait kitap bulsanız bile, onlar da yıllık sisteme göre yazılmış kitaplar oluyor maalesef, kredili sisteme göre adalet yardımcı kitaplardan eski basım bile bulamazsınız çünkü kredili sisteme yeni geçti adalet. daha önce senede 8 ders varken şimdi her dönem 8 ders göreceğiz ve bazıları da farklı,onu da belirteyim,ama yarısından fazlası aynı,diyebilirim,yani ona göre dikaktli okumak gerek,ama illa ki faydası olur,yok eğer gözü kapalı güvenerek birebir ana kitabın aynısınıj yardımcı kitabını istiyorsanız, o maalesef yok!
bu arada çğdem,hayır,adalette staj görmeyeceğiz,yani en azından mecburi olarak staj yok,ben öyle biliyorum.
nurten
kayıt ıslemelerı bu ayın onunda baslıyormus yanılmıyorsam
acaba kayıt nasıl yapılıyor ınternetten mı yoksa aöf burodan mı
yapılıyor ..
bır de ne kadar ödeyecegız bılgın var mı
bye ….
Cevapla
deniz,hem internet hem bürodan kayıt yapılıyor, kayıt iki aşamalı olarak yani..önce internetten kayıt yapılacak, kayıt esnasında internetten sanırım 2 dosya ve öğrenci bilgi form çıktı alınacak, dosyanın biri bizde kalacak,diğeri aöf bürosuna götürülecek,dosyanın birisi ve öğrenci formu doldurulup ikinci aşama olarak aöf büro gidilecek ve oradan da esas kayıt yapılacak. internetten üniversiteye kayıt yaptırmadan aöf büroya gidilmeyecekmiş.yani internetten kayıt ve çıktı al,form doldur, sonra vakıfbanka öğrtim gideri ödeyip, dekont ve diğer diploma vs.belgelerle aöf bürosuna gidip kayıt tamamla.özetle böyle bildiğim kadarıyla.ne kadar ödenecek net bilmiyorum herhalde açıklar üniversite web de. harç kalktığına göre 220 lira civarı öğretim gideri ödicez. kayıt bitince de öğrenci belgesi ve kitapları alacağız. ödeyeceğimiz para 200-220 lira arası diye tahmin ediyorum. 230 da olabilir belki. eskisi gibi harç da ödeyecek olsaydık yaklaşık 300 lira olacaktı galiba. kayıt duyurusu tam metin yayınlandı üniversite sayfasında.www.anadolu.edu.tr de duyurular kısmında. bye
tsk ederım nurten
verdıgın bılgıler ıcın .aslında msn ıle de arkadaslar sureklı ıletısım halınde olabılırız
ısterlerse ve de mahsuru yoksa tabıı
herkese kolay gelsn
slm arkadaşlar bütünlemesınavlarına girecek olan var mı geçemezsek ne yapacz bilgisi olan varmı acaba
walla bütte veremezsek paşa paşa sene kaybedecez çünkü maalesef yıllık sistemdeyiz.seneye kredili olacaz ama sene tekralıcaz.ben sordum aöf büro
sınıfta kalacağız resmen, çünkü yıllık sisteme tabiyiz maalesef.5 dersim var,işletme 3.sınıf ve 3 tanesini veremezsem, şartlı bile geçemem, sene tekrraı yapacakmışım,çünkü yıllık sistemdeymişiz hala ve ona göre kural böyleymiş
merhaba,bu bölümü hukuk okumak için bir adım olarak görüyorum ,gerçekten olabilirmi acaba?
selam arkadaşlar ben kocatepe ünv. tur. ve otel işl. kazandım ama gitmedim tercihleri bekliyorum adalet okumak istiyorum kontenjanlar hakkında bilgi nrden alabilirim
Atatürk ünv. aöf adalet bölümü açıköğretim kayıtları nasıl olacak kitap gönderilecek mi gönderlmeyecekse niye para isteniyor sınavları nasıl olacak çok acil bilgi istiyorum lütfennnnn. Şimdiden teşekkürler.!
atatürk adalet tavsiye etmiyorum! hem pahalı hem kitap vermiyorlar,hem dersleri vesaire daha dandik ve saçma diyebilirim, mesela işletme dersi var atatürk adalette,internetten öğrendiö, anadolu adaletten şaşmayın, ama 224 taban puanı var.öğretimi daha kaliteli ve dersleri de öyle!derslerini de inceleyin,ben anadolu adalette okuyorum bu sene yerleştim, kayıt yapmayanlar olmuş olabilir, aslında kontenjanı dolmuştu,ama ek kontenjanda boş yer vardır belki yine de, kayıt yapmayanlardan dolayı.kolay gelsin
harç parası kalktı kitapta kalktı tabi çıkmış sorulardan çalışablsn başka seçm yok
slm adalet blm bitirnlr hukuk okuyabilirmi
evet hukuk okuyabilir
slm, ikinci üniversite olarak Adalet Meslek Yüksekokulunu okuyacağım. Harç parası kalktı deniliyor ama 205 TL gözüküyor, birde yabancı dil var mı
EVET,YABANCI DİL DE VAR,her yıl 16 ders var, her dönem 8 ders var, yanabcı dil de mecburi
İşletme mezunuyum 2.üniversite için Adalet e kayıt yaptırdım ve muaf olmamız gereken derslerden muafiyetin kalktıgı söleniyor.Bununla ilgili net bi bilgisi olan var mı ? Eğer muafiyet kalkmış ise bunun iptali için yapılabilecek bi durum varmıdır?
Paylaşıcagınız bilgiler için şimdiden tşkrlr…
arkadaşlar adalet dersleri zormu ve igilizceden başka yabancı dil okunuyomu
arkadalr adalet bölümü için sızce bılgısayar kursunamı gıdılmelı yoksa 10 parmak kursunamı sız hangısını önerırsınız?
Arkadaslar adalet 1. Sinifim hangi uniteler dahil bilen varmi
1.Sınav
ADALET MESLEK ETİĞİ – Ara Sınav 1-3 – Dönem Sonu Sınavı 1-6
HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI – Ara Sınav 1-4 – Dönem Sonu Sınavı 1-8
HALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİM – Ara Sınav 1-4 – Dönem Sonu Sınavı 1-8
İDARE HUKUKUNA GİRİŞ – Ara Sınav 1-4 – Dönem Sonu Sınavı 1-8
MEDENİ HUKUK I – Ara Sınav 1-5 – Dönem Sonu Sınavı 1-10
TÜRK ANAYASA HUKUKU – Ara Sınav 1-4 – Dönem Sonu Sınavı 1-10
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I – Ara Sınav 1-5 – Dönem Sonu Sınavı 1-7
İNGİLİZCE I – Ara Sınav 1-6 – Dönem Sonu Sınavı 1-12
2.Sınav
HUKUK DİLİ VE ADLİ YAZIŞMALAR – Ara Sınav 1-4 – Dönem Sonu Sınavı 1-8
İDARİ YARGI – Ara Sınav 1-5 – Dönem Sonu Sınavı 1-10
İNFAZ HUKUKU – Ara Sınav 1-7 – Dönem Sonu Sınavı 1-15
İNSAN HAKLARI VE KAMU ÖZGÜRLÜKLERİ – Ara Sınav 1-6 – Dönem Sonu Sınavı 1-12
KALEM MEVZUATI – Ara Sınav 1-4 – Dönem Sonu Sınavı 1-10
MEDENİ HUKUK II – Ara Sınav 1-5 – Dönem Sonu Sınavı 1-10
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II – Ara Sınav 8-11 – Dönem Sonu Sınavı 8-14
İNGİLİZCE II – Ara Sınav 1-6 – Dönem Sonu Sınavı 1-12
3.Sınav
BÜRO TEKNOLOJİLERİ – Ara Sınav 1-6 – Dönem Sonu Sınavı 1-12
MEDENİ USUL HUKUKU – Ara Sınav 1-6 – Dönem Sonu Sınavı 1-10
MEMUR HUKUKU – Ara Sınav 1-5 – Dönem Sonu Sınavı 1-10
CEZA HUKUKU – Ara Sınav 1-5 – Dönem Sonu Sınavı 1-10
ULUSAL YARGI AĞI PROJESİ I – Ara Sınav 1-5 – Dönem Sonu Sınavı 1-10
YARGI ÖRGÜTÜ VE TEBLİGAT HUKUKU – Ara Sınav 1-6 – Dönem Sonu Sınavı 1-14
TÜRK DİLİ I – Ara Sınav 1-5 – Dönem Sonu Sınavı 1-8
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I – Ara Sınav 1-10 – Dönem Sonu Sınavı 1-15
4.Sınav
AVUKATLIK VE NOTERLİK HUKUKU – Ara Sınav – 1-5 – Dönem Sonu Sınavı 1-10
CEZA MUHAKEMESİ HUKUK – Ara Sınav 1-5 – Dönem Sonu Sınavı 1-10
DAMGA VERGİSİ VE HARÇLAR BİLGİSİ – Ara Sınav 1-5 – Dönem Sonu Sınavı 1-8
İCRA İFLAS HUKUKU – Ara Sınav 1-8 – Dönem Sonu Sınavı 1-16
TİCARET HUKUKU – Ara Sınav 1-11 – Dönem Sonu Sınavı 1-20
ULUSAL YARGI AĞI PROJESİ II – Ara Sınav 1-5 – Dönem Sonu Sınavı 1-10
TÜRK DİLİ II – Ara Sınav 9-11 – Dönem Sonu Sınavı 9-15
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II – Ara Sınav 16-23 – Dönem Sonu Sınavı 16-30
benn yeni başlıycamda burda yazan dersler dmi sadece we ıngilizceden muhafiyet sınawı warmı
Ben türizm okuyorum okulda 12 saat İngilizce görüyoruz. Burda ki dersten muaf olabiliyor muyuz
arkadaşlar aöf adalet bölümünün puanı kaç
herkes degişik değişik puan söylüyolar 140 geçmemiz yeterlimi
arkadaşkalr ben büte girmedim kayıt yenileme yapmadım geç mi kaldım:S
arkadaslar ben erzurum atatürk üniversitesi açık ögretim fakültesi adalet bölümünü kazandım kaydımı yaptırdım ama dersler ve sınavlarla ilgili bişiy anlayamdım sınavlar ne zaman ve sınavlar için ayrı bir kayıt işlemi falan gerekiyrmu bilen varsa beni bilgilendirirseniz cok sewnirim
arkadaşlar ben yeni kayıt oldum adalete.ders kayıtlarımı yapamıyorum.bu konuda fikri olan cevap versin lütfen
arkadaşlar hakkımda kamu davası var bir yakınımla bir tartışma yaşadık ancak darp etti diye doktordan kağıt alıp şikayetçi olmuş sonra şikayeti geri çekmiş ardından kamu bana dava açmış nasıl oldu anlamadım mahkeme tarihini kaçırdığım için ertelenmiş 2013/03 tarihine peki bu benim katiplik için başvurmama engelmidir veya sorun olurmu ?
zabıt katibi olmanıza engel değildir.
arkadaslar ben c.kalede okuyorum bu ikinci unim kitaplarimi c.kale burosundan alabilir miyim
kaydimi istden babam yapti c.klaeden kitaplari alabilirim galiba
mrb bn meslek lisesi mezunuyum.ama aciktan bu bolumu okumak istiyorum bana yardimci olabilir misiniz.yeterli bilgiye sahip degilim..
arkadasım ne konuda yardım istiyorsun ben ikinci sınıf okuom mail den yazabilirisn bana bu arada cıkmıs sorularda bende var isreyen arkadaslar mail den bana ulassın mustafa_baki_ulger@hotmail.com
bn meslek lisesi mezunuym. dikey gecisten uni. kazandim ama gitmedim. alan disi tercih yapmak istedm aciktan okuyayim dedim ama kaydim olmadi. aof burosundaki adam aciktan okuman icin ya uniwerste mezunu yA uniwerste okuyo olmam yada aciktan okuyo olmam gerekiyormus. boyle birsey warmi acaba bi bilginiz warni???
osym tarafindan aof ye yerlesmen gerek
obp 171 di ama…
arkadaşlar ben bu sene yeni kayıt oldum…bu sınavların yanında yazanlar ’1-4,1-6′bunlar üniteler mi oluyor?bi de2.dönemde tekrar kayt yaptırıp bir daha mı 205tl ödeyecez?yardım edersenz sevinirim…
arkadaşlar ben 1. sınıfım hiç bir bilgim yok sınav hakkında kaç tane üniteden sorumluyuz ban yardımcı olur musunuz rica etsem no dan .mesaj atabilirsiniz(vodafone) 535 332 05 16 yada msn den derya_776@hotmail.com
arkadaşlar bu bölümü bitirdikten sonra üzerine iki yıl daha tamamlama olarak hukuk haricinde işletme iktisad vs başka dört yıllık bölümlere tamamlama oluyor mu yardımcı olursanız sevinirim
Kamu yönetimi, iktisat ve işletme bölümlerine geçiş var diye biliyorum yani üçü yoksa bile bir kaçı kesin var eminim
slm arkadaşlar ben adalet okuyorum ikinci sınıfa geçtm yalnız dönem başında kayıt yenileme gününü kaçırdım ne olacak bilmiyorum bi bilgisi olan varmı acaba
Acill yardımmm lütfeennn
ben açık öğretim adalet bölümünde 1. sınıf öğrencisiyim.. yarın ara dönem sınavları başlıyor biliyorsunuzdur..
ben bu sınava girmezsem eğer , telafisini hangi dönemde yapmalıyım..? yada şöyle sorym.. Bu güz dönemi ara sınavında sıfır çeksem, sonraki sınavlarda kurtarma şansım varmı? varsa da, nasıl ve hangi dönemde ve ne şekilde.. :/
lütfen iyi bilen arkadaşlarr yardım etsin..
zahmet vermessem, bilgilendirmen çok iyi olur:/
Aöf Halkla ilişkiler ve İşletme fakültelerinden mezunum.Bu sene Adalet fakültesine girmek istiyorum.2.sınıfta dikey geçişle Hukuk fakültesi okumak istiyorum.Bu sene Adalet için ygs’ye girmem gerekiyor mu?
Hayir gerekmiyor bende oyle girdim cunku. Sinavsiz ikinci univ kapsamina hakkin var
arkadaşlar ben aöf 2 yıllık bi bölüm mezunuyum ve katip olarak görev yapıyorum. adalet okumak için benim tekrardan üniversite sınavlarına girmem gerekir mi? yoksa 4 yıllık bölüm mezunu olmak mı gerekir?
Hayir gerekmiuor seneye direk kayit olabilirsin
teşekkür ederim cevabınız için…amacım icra müdürü olmak ama bakalım nasip!!!!
Arkadaslar finalde acaba vizeden sorma ihtimalleri varmidir. Bilae varmi acaba
4. dönemin konuları ne kadar uzun nasıl çalışacağız arkadaşlar hukuk ama ne hukuk çok ağır murat yayınlarından hiç çıkmadı sorularından, bu dönem hangi KİTAPLARI TAVSİYE EDERSİNİZ fikri olan varmı aceba!!!!!!!!!!!
adalet bolumunun 2 yillik acikogretimi icin 140 barajimi gecmek gerekiyor
Evet aynen.
arkadaşlar ben turizm otelcilik ve iletme mezunuyum 2′nci üniversite olarak adalet okumak ıstıyorum ama hiç bir bilgim yok kayıtlar nasıl oluyo ygsye giriliuyomu kontenjanı var mı v.s
(((yardımcı olursanız memnun olurum…
Hayir sinava girmeye gerek yok direk kayit yaptircaksin seneye ekim gibi ikinci univ. Kapsaminda..kontenjan sorunu yok merak etme
Sadece ekimi bekliceksin
merhaba,
acil cevap!! liseyi bitireli iki sene oldu bu sene sınava girdim. ygs3 puanım 193. fakat aöf adalet 223 yazıyor bu puanla açıktan girme şansım varmı acaba cevaplarsanız çok sevinirim.