Kategori : Sınavlar - Etiketler :2.zabıt katipliği sınavı, 2011 2. katiplik sınavı başvurusu, 2011 2. zabıt katibi alımı neden olmadı, 2011 2. zabıt katibi alımı skandalı ve değerlendirmesi, 2011 2. Zabıt Katipliği Sınavı, 2011 2. zabıt katipliği sınavı ne zaman olacak, 2011 2. zabıt katipliği sınavı ne zaman yapılacak, 2011 2. Zabıt Katipliği Sınavı Silivri’ye İnfaz Koruma Memuru Alımı Memur Alımlarının Seçim Sonrasına Ertelenmesi, 2011 2.dönem zabıt katibi sınavı, 2011 adalet bakanlığı katiplik ikinci sınavları ne zaman, 2011 de tekrar zabıt katibi alımı varmı, 2011 mayıs ayı zabıt katipliği alımı, 2011 mayıs ayında memur alımı olacak mı, 2011 Mayıs memur alılmları ne zaman olacak, 2011 silivri cezaevi gardiyan alımı, 2011 sözleşmeli katip alımı, 2011 sözleşmeli zabıt katipi alımı, 2011 yılı 2. zabit katibi alımı, 2011 yılında zabıt katibi alımı ne zaman yapılacak, 2011 zabıt katibi alımı skandalı ve değerlendirmesi, 2011 zabit katipliği sınav tarihi, 2011 zabıt katipliği sınavı, 700 zabıt katibi alımı, adalet bakanlığı, Adalet Bakanlığı 300 İnfaz Koruma Memuru Alımı, adalet bakanlığı haziran 2011 alımı, Adalet Bakanlığı İnfaz Koruma Memuru Alımı İlanı, adalet bakanlığı zabıt katibi alımı, bölge adliye mahkemeleri, Ceza evleri infaz koruma memuru alımı 2011, cezaevi katipliği, danıştay, devlet personel başkanlığı, gardiyan, gardiyan alımı 2011, haziran 2011 zabıt katibi alımı sınav ilanı, infaz koruma memurları ne zaman göreve başlayacak 2011, infaz koruma memurluğu kpss 70 şartı varmı, İnfaz koruma memurluğu şartları 2011, infaz koruma memuru, infaz koruma memuru alımı 2011, infaz koruma memuru başvuru formu, infaz koruma memuru görevleri, infaz koruma memuru mülakat soruları, infaz koruma memuru ne kadar maaş alır 2011, katiplik sınavı 2011, katiplik sınavı 2011 başvuru tarihi, katiplik sınavı nasıl yapılır, katiplik sinavı ne zaman, mayıs ayı katiplik sınavı, Memur Alımlarının Seçim Sonrasına Ertelenmesi, mübaşir, silivri adliyesine 300 memur alımı, silivri cezaevi, silivri cezaevi gardiyan alım ilanı 2011, silivri cezaevi infaz koruma memuru alımı, Silivri’ye İnfaz Koruma Memuru Alımı, sözleşmeli gardiyan, sözleşmeli infaz koruma memuru, Sözleşmeli Katip, Sözleşmeli Memur, sözleşmeli memurlar ne zaman kadroya geçecek, Sözleşmeli Zabıt Katibi, sözleşmelilere kadro müjdesi, sözleşmelilere kadro ne zaman, teknisyen, yargıtay, Zabıt Katibi, zabıt katibi alımı 2011, zabıt katibi alımı 2011 başvuru, zabıt katibi alımı ne zaman, zabıt katibi alımı ne zaman 2011, zabıt katipliği 2. alım, zabıt katipliği 2011 2. alımları üzerine değerlendirme - Tarih : 27 Nisan 2011
“2011 Mayıs KPSS Memur Alımları Seçim Sonrasına Ertelendi” haberimizle birlikte 2011 2. zabıt katipliği sınavının mayıs ayında olması ihtimali de azalmış bulunmakta. Bu nedenle anketimizi de “Anket Sonuçları – 2011 2. Zabıt Katipliği Sınavı Sizce Ne Zaman Olacak?” haberimizle sonuçlandırmıştık. Anketimizin sonuçlarından ve yorumlardan anladığımız kadarıyla beklentilerin çoğu Mayıs ayı yönündeydi. Beklentilerin bu yönde olmasının temel sebebi tabii ki ÖSYM’nin 2011 Yılı Yerleştirme Takvimi’nin Mayıs ayı olması ve Devlet Personel Başkanlığı’nın açıktan alım duyurusuydu. Şu anki durum ise seçimden sonra en yakın tarih olarak Haziran ayını göstermekte.
Devlet Personel Başkanlığı’nın açıktan alımı konusunda bazı arkadaşların alımın iptal edileceği gibi endişeleri bulunmakta. Bu duruma ilişkin olarak Devlet Personel Başkanlığı’nın açıklamasında bu ertelemenin sebebi olarak kamu kurum ve kuruluşlarının 2011/1 merkezi yerleştirmeleri için kadro/pozisyon taleplerinde aksamaların tespit edilmiş olması gösterilmiştir. Bu erteleme tam da seçim öncesinde olunca haliyle akıllara bir sürü soru işareti geldi. Bu konuda bir değerlendirme yapacak konumda olmadığımız için bunun değerlendirmesini siz değerli üyelerimize bırakıyoruz. Bizi esas ilgilendiren konu yani 2011 2. zabıt katipliği alımı ne zaman olacak konusuna dönecek olursak da bizim beklentimiz daha önceki yazı ve yorumlarımızda da belirttiğimiz gibi 2011 yılında 2. bir zabıt katipliği sınavının olacağı yönünde. Bazı yerlerde şuradan bir duyum aldım bu sene sınav olmuyormuş, sınava giriş şartları şu şekilde değişmiş, 2011 2. Zabıt katipliği sınavı Haziran ayında kesin oluyormuş gibi yorumlar görmekteyiz. Bu tarz yorumlara itibar etmemek ve şu gerçeği kabul etmek gerekiyor: kimsenin sınava ilişkin kesin bir tarih vermesi mümkün değildir.
“Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemeleri 2012 Yılında Açılacak” haberimizde görüldüğü üzere bölge adliye (istinaf) mahkemelerinin faaliyete geçmesi önümüzdeki seneye alınmıştır. Bu haber haliyle beklenti içinde olan arkadaşlarda hayal kırıklığına sebebiyet verse de olaya üzücü açıdan bakmamak gerektiğini düşünüyoruz. Nedeni ise bölge adliye (istinaf) mahkemelerinin faaliyete geçememesindeki temel sebep hakim, savcı ve personel eksikliğidir. Bu eksikliği gidermek adına Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı-1 09.04.2011 tarihinde yapıldı. Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı-1 23.10.2011 tarihinde, Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı-2 ise 25.12.2011 tarihinde yapılacaktır. Gördüğünüz gibi Adalet Bakanlığı hakim ve savcı eksikliğini hızla gidermek adına bu sene 3 sınav birden yapmakta ki Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı-2’nin ise 2012 yılında yapılması beklenmektedir. Hakim ve savcı eksikliği bu şekilde gideriliyorken zabıt katibi, mübaşir ve diğer personel eksikliğinin giderilmemesi mümkün değildir. 5235 sayılı Adlî Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun’a göre ayrılan kadroları da “Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemeleri Personel Alımı Sayısı (Kadrolar)” haberimizden görebilirsiniz.
Silivri Cezaevi’ne 300 infaz koruma memuru (gardiyan) alımı ise Ergenekon ve Balyoz davalarından dolayı özel bir durum olmakla birlikte bu alımın da ne zaman yapılacağı tam olarak bilinmemektedir. Bu alımın yapılacak olan genel alımla birleştirilerek yapılması muhtemeldir.
Bütün bu alımlara ek olarak ayrıca Devlet Personel Başkanlığı’nın 2011 yılına ilişkin kontenjan dağılımlarında Anayasa Mahkemesi Başkanlığı için 10, Yargıtay Başkanlığı için 25, Danıştay Başkanlığı için 25, Adalet Bakanlığı için 700 kontenjan ayrılmış durumda.
Sonuç olarak hepsini bir arada değerlendirirsek bütün bu ihtimal dahilindeki alımlar belli aciliyetleri olan alımlar olmakla seçim sonrası en kısa sürede bu alımların olmasını bekliyor ve herkes gibi bizim de kesin bir tarih vermemizin mümkün olmadığını tekrardan hatırlatmak istiyoruz. Herkesin gönlünce olması dileğiyle.
BİLGİLENDİRMEDEN DOLAYI TEŞEKKR EDİYORUM SAYGILARIMLA…
slm ben 35 yaşındayım acaba gardiyanlık sınavına girebiliyormuyum???
Açıklayıcı bir yazı olmuş. Teşekkürler.
nasıl anlamadım??
selam.. şubattaki sınava girdim fakat basarılı olamamıstım 🙁 sonra on parmak f klavye ile basladım calısmaya… .halen de öyle yazıyorum.aynı zamanda bilgisayar mühendisliği okuyorum ..Gecen gün hakim ve savcı alımı olduğunu duydum haberlerde..Umarım en kısa zamanda zabit katibi alımıda olur ve tüm emek veren arkadaşlarım kazanır..Sizden ricam 2.alımlar ne zaman olur bi bilgisi olan varsa yazarmı acaba ?
biz bilsek söylicez ama maalesef bizde bilmiyoruz..anlamadığım şey bilgisayar mühendisliği okuyorsan niye katip oluyorsun ki arkadaşım bence kendi böllümünle ilgili bişeyler yapsan gerçi bana düşmez de yine söyliyim dedim işte :))))
selam.. şubattaki sınava girdim fakat basarılı olamamıstım sonra on parmak f klavye ile basladım calısmaya… .halen de öyle yazıyorum.aynı zamanda bilgisayar mühendisliği okuyorum ..Gecen gün hakim ve savcı alımı olduğunu duydum haberlerde..Umarım en kısa zamanda zabit katibi alımıda olur ve tüm emek veren arkadaşlarım kazanır..Sizden ricam 2.alımlar ne zaman olur bi bilgisi olan varsa yazarmı acaba ?
gardiyan alımı ile ilgili bilgisi olan var mı lütfen yazsın
biliyorum bende bilgisayar mühendisliğinin daha iyi olduğunu 🙂 ama benim amacım zaten katiplikle sınırlı kalmak değilki.. benim amacım adliyede okulum bitinceye kadar katip olmak ve para kazanarak okulumun ücretini ödemek…mezun olduktann sonrada sınavla mühendislik kadrosuna geçmek cnm…kpssden daha kolay olacağını düsünüyorum..
allah yardımcın olsun canım hangi ildesin bu arada inşallh bursa değilidir rakibim olmayasın sakın:)))
arkadaşlar 1o parmak çalışıyorum gayette iyi yazıyorum fakat birtürlü hızlanamayıyorum hızlandığım zaman elim birbirine dolaşıyor ne olur bir çare
:(((
adem aynı sorun bendede var 10 parmak q yazıyorum ama çok hızlı değilim.aslında f klavye ile daha iyi yazılıyormuş keşke ben baştan yanlış yapmışım ama olsun artık bu şekilde hızlanmaya çalışıcam bu saatten sonra f klavye çalışmam artık sen hangi klavye ile yazıyorsun ??
fatmacım ıspartadayım.. merak etme rakibin değilim :)) bu arada eğer bu yıl alım olursa her ilde olucak dimi subatta ki gibi ?
canım o şakaydı sadece sakın alınma:)) evet alım olursa her llde olucak dua edelimde en kısa zamanda alım olsun ….
inşallah canım benimm.. :))
arkadaşlar alımlar ekim kasım ayı haberiniz olsun sağlam bilgidir.
ben öyle tahmin ediyorum ki bayramdan sonra her an sınav ilanı çıkar ekim kasım gibi de alımlar olur arkadaşlar bilgi sağlam
inşallah dediğin gibi olur ali… peki bir ay önce ilan verilip ondan sonra sınav oluyor dimi?
arkadaşlar 2011 adalet bakanlığı zabıt katipliği alımı kesin ekim kasım ayı olur mu?her gün bkıyorum sitesine ama hiç bi açıklama yok.çok ihtiyacım var bu işe ve hiç bi bilgiye ulaşamıyorum bana yardımcı olabilir midiniz??
2011 yılı takvımı acıklandı ve alım olmucakkkkkkkkk 2012 ye nasıp
memurluk sınavı ne zaman_?
2012 Yılı Adalet Bakanlığı Personel Alım İlanı Açıklandı !
Detaylar:
http://katipten.net/2012-zabit-katipligi-sinavi-ve-diger-personel-alimi-aciklandi.html